מחלות חתולים: 9 סימני זיהוי שחשוב להכיר
בנוסף לביקורים שגרתיים אצל הווטרינר, נדרשת פנייה אליו גם במקרה של חשש למחלה או בעיה אצל החתול. חשוב להגיע לייעוץ בכל מצב בו החתול משנה את התנהגותו, או עקב הופעת סימני מחלה כמו למשל הפרשות מהעיניים, התגרדות או הקאות מרובות. ברשימה הבאה תוכלו למצוא את הסימנים והסיבות ל-9 מחלות חתולים נפוצות. התייעצו עם הווטרינר אם אתם חוששים שהחתול סובל מאחת מהן.
1. אלרגיות אצל חתולים
חתולים, בדומה לבני אדם, סובלים ממגוון אלרגיות. האלרגיה הנפוצה ביותר בקרב חתולים היא לפרעושים. ככל שחתולים מתבגרים, עולה רגישותם לעקיצות פרעושים. אלרגיות נוספות הן אלו הקשורות במזון והן מהוות 5-10 אחוזים מהאלרגיות של חתולים. אלרגיות הנגרמות מסוגים שונים של מזון יכולות לגרום לדלקות עור וגירודים חזקים או להקאות ושלשולים. הן יכולות להתפרץ גם אחרי 10 שנים.
כתבות נוספות שאולי יעניינו אותך:
2. הקאות תכופות של החתול
יש חתולים המקיאים באופן קבוע מידי יומיים בערך, ואחרים רק לעיתים נדירות. הקאות תכופות של למעלה מפעם ביום-יומיים מחייבות התייעצות עם וטרינר. אלה כמה מהסיבות הנפוצות להקאה אצל חתולים:
- אחד הגורמים הנפוצים ביותר להקאות הם כדורי שיער. הברשה סדירה של השיער מצמצמת נשירה ובליעת שיער אצל כל החתולים. כדי לבדוק אם החתול שלכם הקיא כתוצאה מכדור שיער, בדקו את הקיא. כדורי השיער הם גושים קטנים בקיא, שצבעם אפור (בלי קשר לצבע השיער של החתול).
- סיבה נוספת להקאות היא אלרגיה של החתול למזון. נסו לעבור, לאחר התייעצות עם וטרינר, לסוג מזון אחר עם מרכיבים שונים במידה ניכרת, וללא צבעי מאכל.
- לפעמים חתולים מקיאים כשהם סובלים מתולעים, פנו לווטרינר כדי לשלול את הסיבה הזו ולצורך טיפול תילוע.
- הקאות מחזוריות או תקופתיות יכולות להיות סימן לפעילות יתר של בלוטת התריס או לדלקת בכליות. תופעה זו נפוצה מאוד בקרב חתולים מבוגרים. הווטרינר שלכם יוכל לעשות בדיקת דם כדי לאבחן את שתי התופעות.
לסיכום, אתם מכירים את הרגליו של החתול. אם החתול מקיא יותר מבדרך כלל, קחו אותו להיבדק.
3. שלשולים אצל חתולים
אם החתול שלכם סובל משלשולים תכופים, מומלץ לשנות את התפריט שלו. אפשר לנסות לתת לו אורז מבושל, עוף מבושל או מרק עוף צח. בחרו מבין אלו את המזון שהחתול שלכם מעדיף. תנו מנות קטנות של המזון הזה בכל כשעתיים-שלוש והקפידו על שפע מים טריים.
אם התסמינים ממשיכים יותר מיומיים או אם החתול נראה לכם אפתי, אדיש, חלש או מיובש, קחו אותו לווטרינר בדחיפות.
4. תסמונת חסימת דרכי השתן (FUS)
תסמונת חסימת דרכי השתן היא דלקת, גירוי או היצרות של דרכי השתן התחתונות. אם לא מטפלים במהירות בחוסר היכולת לתת שתן, המצב יכול לסכן את חייו של החתול. התסמונת שכיחה יותר בקרב חתולים זכרים מאשר אצל נקבות. כל אחת מהסיבות הבאות יכולה להעיד על כך שהחתול שלכם סובל מתסמונת חסימת דרכי השתן: החתול מתאמץ כדי להשתין, יש לו דם בשתן, הוא מבקר לעיתים קרובות בארגז הצרכים ונותן רק מעט שתן, או עושה את צרכיו מחוץ לארגז הצרכים.
5. סוכרת חתולים
סוכרת נגרמת אצל חתולים שלא מסוגלים לווסת את רמת הסוכר בדמם. בין התסמינים: צמא רב והטלת כמות שתן רבה, אובדן משקל או השמנת יתר. חתולים זקנים נמצאים בסיכון גדול יותר לפתח סוכרת בהשוואה לצעירים.
6. נגיף כשל חיסוני של חתולים (FIV)
למרות שהנגיף הגורם למחלה זו קרוב לנגיף האיידס (HIV) אי אפשר להידבק באיידס מחתול החולה ב -FIV. מחלה זו עוברת דרך פצעים פתוחים כמו נשיכות של חתולים אחרים, וגורמת לפגיעה במערכת החיסון. חתולים אשר נושאים נגיף זה יכולים לחיות חיים מלאים וארוכים, כל עוד הם מטופלים ונמצאים במעקב. חתולים עם FIV שעברו סירוס או עיקור יכולים לחיות לצד חתולים אשר לא נושאים נגיף זה.
7. מחלות חתולים של דרכי הנשימה העליונות
התסמינים של מחלות דרכי הנשימה העליונות אצל חתולים דומים לתסמיני התקררות או שפעת, וכוללים אף נוזל והתעטשויות המלוות בעיניים דומעות ואדומות.
8. נגיף הרפס החתולים
אל תדאגו, אתם לא יכולים להידבק בהרפס מהחתול שלכם. נגיף ה-FHV משפיע רק על חתולים. הסימנים למחלה כוללים שינויים באזור העיניים: אדמומיות, הפרשות, התרוממות העפעף השלישי או שפשופי עיניים. לצד אלה, החתול עשוי להפגין סימני מחלה כגון חום, היעדר תיאבון או שיעול.
9. קלמידיה (Chlamydia Psittaci) של חתולים
הקלמידיה היא אורגניזם דמוי בקטריה התוקף רקמות סביב לעיניים. התסמין המקובל ביותר הוא דלקת הלחמית, שתחילה מופיעה בעין אחת ואז מתפשטת גם לעין השנייה. פנו לווטרינר במקרה של שינויים או הפרעות באזור העיניים של החתול.