מה צפוי לחתול בביקור הראשון אצל הווטרינר?

כל הבדיקות שהחתול יעבור והשאלות שכדאי לשאול בביקור הראשון אצל הווטרינר שלכם

תהליך אימוץ של גור חתולים או חתול בוגר, שבסופו חבר חדש מצטרף למשפחה, הוא משמח ומרגש עבור כל בני הבית. כדי לוודא שהדייר ייהנה משנים ארוכות ובריאות במחיצתכם, עליכם לקחת אותו לביקור ראשון אצל הווטרינר. הביקור אצל הווטרינר הכרחי ללא קשר לגילו של החתול או מהיכן הוא הגיע. 

הכנה לביקור הראשון אצל הווטרינר 

לאחר בחירת הווטרינר המתאים לכם, יש להביא אליו את החתול בהקדם האפשרי. ריני חביב-עמירן, מומחית להתנהגות חתולים, מציינת כי חתולים לא אוהבים לצאת מהטריטוריה שלהם. לפיכך, היא מדגישה שחשוב שהיציאה מהבית תהיה במנשא בטוח ולא על הידיים. המנשא צריך להיות מפלסטיק קשיח שנסגר היטב, ולהתאים לגודל של החתול. בתוכו תוכלו להניח מגבת או מצע של עיתונים, כדי שהחתול לא יתלכלך אם יעשה את צרכיו כתוצאה מלחץ.  

לאחר הכנסת החתול אל המנשא וכאשר וידאתם שהמנשא סגור היטב, מומלץ לכסות אותו במגבת או בסדין. חתולים נרתעים ממה שהם עשויים לראות בדרך, בייחוד אם מדובר ביציאה ראשונה, וחשיכה יכולה להרגיע אותם. 

מהלך הביקור הראשון אצל הווטרינר ודגשים 

במהלך הביקור הראשון, הווטרינר יבדוק את החתול ביסודיות וידווח לכם מה מצב בריאותו הכללית. באמצעות הבדיקה יוכל לאתר בעיות שונות אצל חתולים, לבדוק אם החתול חיוני וערני ואינו סובל מטפילים, תולעים או פרעושים. תנו לווטרינר שלכם כמה שיותר פרטים על החתול, כולל תאריך הלידה וחיסונים שקיבל, אם היו כאלה.  

חשוב שתעלו שאלות הנוגעות לבריאותו של החתול, ותספרו לווטרינר על כל בעיה שהספקתם להבחין בה מאז שהוא הגיע לביתכם. אם מדובר בבעל החיים הראשון שאתם מגדלים, אל תחששו להתייעץ לגבי כל ספק שיש לכם. טיפול בחתול יונק או צעיר שונה מאוד מאשר טיפול בחתול מבוגר, והווטרינר יוכל להעניק לכם הדרכה בנושא. גם אם החתול נראה לכאורה בריא, ייתכן שאופן ההתנהגות שלו עשוי לרמז על בעיה. חתול שמשתין מחוץ לארגז החול, אוכל מעט, לא מנקה את עצמו או נראה כאוב כשנוגעים בו, ייתכן שסובל מבעיה רפואית.  

חיסונים וביקורי המשך 

חתולים צעירים מאוד מקבלים נוגדנים כאשר הם יונקים מאמם. סדרות החיסונים הראשוניות של חתולים גורים מתחילות כאשר החתול מגיע לגיל שישה שבועות, וחיסונים נוספים נדרשים בהמשך. בגיל שישה שבועות יקבל הגור חיסון מרובע ראשון, ובגיל עשרה שבועות את החיסון השני. חתולים בוגרים יקבלו חיסון מרובע אחת לשנה, שמכיל רכיבים המיועדים להילחם בארבע מחלות חתולים. טיפולי מניעה נגד תולעי מעיים ניתנים אחת לחצי שנה באמצעות כדורים נגד תולעים לחתולים.  

הווטרינר יודע מתי החתול צריך לקבל את החיסונים השונים, והוא יקבע לכם לוח זמנים ויעניק לחתול פנקס חיסונים אישי. כמו כן, הוא יוכל לתת לכם מידע אודות סירוס חתול או עיקור חתולה, שני הליכים רפואיים חשובים לשיפור איכות חיי החתולים ומניעת בעיות עתידיות.