איך בוחרים וטרינר מתאים לחתול החדש שלכם
חתולים אינם יכולים להסביר לנו איך הם מרגישים, אבל יש להם דרכים שונות להביע זאת. ככל שתכירו יותר את התנהגותו הרגילה של החתול שלכם, את רמת התיאבון שלו, משקל גופו ורמת הפעילות שלו, כך תוכלו לזהות במהירות אם משהו אינו כשורה. שינויים מהותיים בכל אחד מגורמים אלו משמש כסימן אזהרה לכך שהחתול שלכם לא חש בטוב. אם החתול נראה חולה, יש לפנות לווטרינר מיד.
מציאת וטרינר
אם עברתם לעיר חדשה או שאימצתם חתול לראשונה, יש מספר דרכים למצוא וטרינר טוב באזורכם. ראשית, התעניינו. לעיתים קרובות תקבלו מאנשים המלצות מצוינות. אפשרות שנייה היא לפנות לעמותות של חובבי חיות ולבקש שמות של וטרינרים העובדים איתם בהתנדבות. אפשר גם לשאול בעלים של חתולים שידוע לכם כי הם מטופלים כראוי. לבטח תקבלו מספר שמות מכל מקורות המידע הללו.
בחירת הוטרינר
בחירת הווטרינר דומה לבחירת רופא ילדים. אם מעולם לא עשיתם זאת, מומלץ לבחור בווטרינר שאתם מרגישים אתו בנוח ושנכון לענות על שאלותיכם. לווטרינר טוב יהיה שירות חירום 24 שעות, או שיוכל לקשר אתכם עם שירות כזה בסביבתכם.
השאלות הבאות יוכלו לעזור לכם בבחירה: האם יש מקום נפרד לחתולים או שעות קבלה נפרדות לחתולים ולכלבים, כדי שלא יהיה מגע עם כלבים? האם החיות הבאות למרפאה נראות נרגשות בגבול הסביר? האם הווטרינר מתמחה בטיפול בחתולים? איך הגישה של הווטרינר לחתול שלכם, כאשר אתם נמצאים בחדר הבדיקה? האם קיבלתם המלצה על הווטרינר מאנשים שידוע לכם כי הם מטפלים היטב בחתולים שלהם? אם התשובות לכל השאלות הללו הן "כן", כנראה שהבחירה שלכם נכונה.
הולכים לווטרינר
חתולים לא אוהבים, בדרך כלל, ללכת לווטרינר. הם הופכים עצבניים ומפוחדים, וגם אינם אוהבים לנסוע במכונית. כדי להיערך מראש, הניחו בביתכם את המנשא במקום בו החתול יוכל להיכנס לתוכו בכל עת, כמחבוא או מקום נעים לישון בו. הדבר יוביל לכך שבשעת הצורך, החתול ירגיש שהמנשא הוא חלק מהבית וזה יעזור לו לתחושה בטוחה יותר. בתוך המנשא הניחו מגבת נעימה, וכסו אותו מלמעלה במגבת גדולה או בסדין קטן. חתולים מרגישים בטוחים כאשר הם יכולים להסתתר. אם החתול מנמנם בתוך המנשא כאשר הוא בבית, תנו לו חטיף טעים ובריא. חתולים מאמינים כי "ביתם הוא מבצרם" ולכן עדיף להביא את החתול אל המרפאה ולא להיפך, במידת האפשר.
למה לצפות בזמן ביקור רגיל אצל הווטרינר
בביקור השנתי הסדיר, הווטרינר ישקול את החתול ויבדוק את עיניו, פרוותו, קצב הלב שלו וחום גופו. גם שיני החתול ייבדקו כדי לזהות עששת או נפיחות בחניכיים, והאוזניים ייבדקו לזיהוי קרדית. החתול שלכם יזכה בפנקס חיסונים, שיאפשר מעקב אחר החיסונים שנחוצים לו. הקפדה על ביצועם במועד, תסייע לחתולים ליהנות מחיים בריאים.