נסיעה עם כלב באוטו: כל מה שצריך לדעת

מה לוקחים ואיך מרגיעים כלב לחוץ מנסיעה ברכב? כל השיטות שיהפכו את זמן הנסיעה למהנה ובטוח:

כלבים אוהבים מאוד לצאת מהבית, בייחוד כשמדובר בטיול בחברתכם. כל סיבוב עם רצועה הופך עבורם להרפתקה, וכשהיעד הוא יוצא דופן השמחה גדולה כפליים. אבל איך מבטיחים שהנסיעה אליו ברכב תתחיל ותסתיים על הצד הטוב ביותר? העצות הבאות יכינו אתכם לקראת נסיעה עם כלב באוטו. הם יעזרו לכם להחליט מה לקחת, וילמדו להתמודד עם כלבים שמפחדים מרכבים ועם כאלה שסובלים מבחילות. נסיעה טובה!

לפני נסיעה עם כלב באוטו

לכל כלב צרכים משלו, אבל ישנם כמה עזרים עיקריים שיהפכו את הנסיעה לשלווה יותר לכל יושבי הרכב: 

  • כיסוי למושב האחורי - כלבים משירים פרווה ועלולים לשרוט את המושב, להזיל עליו ריר או לכסות אותו בכתמי כפות רגליים לאחר שבילו יום מהנה בחוץ. אם אתם חוששים מהתוצאה, הכינו מראש סדין ישן ומגבת מתאימה או רכשו בחנות המחמד כיסוי מושב ייעודי לכלבים שתוכלו לפרוש על המושב האחורי ברכב.
     
  • רתמות או עריסות לכלבים - כל נוסע יודע שאסור לצאת לדרך ברכב בלי לחגור, והדבר תקף גם לגבי החברים הטובים שאימצנו. בלימות פתאומיות מסוכנות מאוד, ועלולות לגרום לכלבים ליפול מהמושב או להיות מוטחים קדימה. מצאו את הפתרון המתאים לצרכים שלכם ושל הכלב, והתייעצו בחנות בנוגע לרתמות או עריסות מתאימות שישמרו על בטחונם.
     
  • צעצועים וכלי אוכל - אם אתם נוסעים ליעד רחוק, חשוב לדאוג להביא גם את האביזרים הנחוצים לכלבכם. ארזו מזון בכמות מספקת למשך הטיול ואל תשכחו לארוז גם את כלי האוכל והמים. חטיפים יסייעו לעידוד כלבים שהתנהגו יפה בנסיעה, וצעצועי לעיסה יכולים לעזור להעביר את הזמן בין הרמזורים.
     
  • מי שתייה - שתייה חשובה מאוד, בייחוד בימים חמים. קחו אתכם בקבוק מים קרים ותנו לכלב ללגום ולקרר את עצמו במהלך העצירות בדרך.
     
  • עשיית צרכים- אם הנסיעה מתארכת, הקפידו לבצע הפסקות יזומות על מנת לאפשר לכלב לעשות צרכים ולמנוע מצבים לא נעימים במהלך הנסיעה.  

רוצים ללמוד איך להרגיל את כלבכם לנסיעה ברכב? צפו בסרטון:

 

כך תסייעו לכלבכם בהתגברות על הפחד מרכב 

התארגנתם ויצאתם מהבית אבל הכלב מסרב להיכנס לרכב? פחד מרכבים או מנסיעה יכול להופיע אצל כלבים שאינם מורגלים בנסיעה, ואצל כאלה שהפנימו שכניסה לרכב פירושה ש"עומד להתרחש משהו מפחיד" כמו ביקור אצל וטרינר למשל. נסו לצאת עם הכלב לכמה נסיעות קצרות ומהנות ליעדים שהוא אוהב: גינת הכלבים, בית של כלב אחר שהוא מכיר או ביקור אצל בני משפחה. בכל כניסה לרכב תגמלו את הכלב בחטיף, ושיחזק את התנהגותו החיובית וישמח אותו לקראת הנסיעה. ברגע שהכלב יבין שלנסיעה יכולות להיות תוצאות חיוביות, הוא יפסיק לראות ברכב איום ויחכה לה בציפייה ובכשכוש זנב – ממש כמו לטיול רגלי.  

כתבות נוספות שאולי יעניינו אותך:

בחילות והקאות אצל הכלב בזמן הנסיעה ברכב 

הקאות הן לא עניין נדיר כשמודבר בנסיעה עם כלב באוטו. ישנם כלבים שסובלים מבחילות והקאות בנסיעות, וקיימים פתרונות גם עבורם. מומלץ להתחיל באימון הכלב לנסיעה. בשלב הראשון היכנסו ושבו עם הכלב במכונית חונה, כדי שיתרגל למקום. לאחר מכן החלו בנסיעות קצרות והגדילו בהדרגה את מרחקי הנסיעה. חשוב להוציא את הכלב לנסיעה על בטן ריקה ולא מלאה, על מנת למנוע הקאות או עשיית צרכים כתוצאה מהתרגשות או לחץ.  

במקרים בהם האימון לא מספק פתרון מלא, ניתן להשתמש בכדורים למניעת הקאות, כדורי פרמין או סרניה, חומר למניעת הקאות הנגרמות עקב מחלת נסיעה. קיימים גם טיפולים טבעיים שניתן לנסות, כמו טיפות הרגעה על בסיס פרחי בך וצמחים טבעיים. בכל מקרה התייעצו עם הווטרינר לפני מתן תרופות.

יוצאים מהרכב ביחד 

הנסיעה הגיעה אל סיומה או שעצרתם להתרעננות? זכרו שמהרכב כולם יוצאים ביחד. לעולם אל תשאירו את הכלב ברכב נעול, בייחוד לא ביום חם. הטמפרטורות בתוך רכב עומד, גם אם אתם משאירים חלון פתוח, מזנקות במהירות. כלבים יתקשו לקרר את עצמם ביעילות, והתוצאות עלולות להיות מסוכנות.
בעת עצירת הרכב ופתיחת דלתות עלול הכלב לקפוץ החוצה לכן חשוב כי תוודאו שהקולר והרצועה מחוברים ואתם מחזיקים ברצועה.
אם תעקבו אחר העצות שהוזכרו, הכלב שלכם יתלווה אליכם לנסיעות ללא בעיה ואפילו יתרגש מהן. אז מה היעד הבא שלכם?