חופשה עם חתול: מהנסיעה ברכב ועד הטסת חתול לחו"ל!
כולנו יודעים שהחתול הטיפוסי, ממש כמו אריק אינשטיין - אוהב להיות בבית! חתולים הם חיה טריטוריאלית מאוד ולא פשוט להזיז אותם מאיזור הנוחות שלהם. לכן בדרך כלל לא ניקח אותם איתנו לחופשות קצרות, במקום זאת נדאג להם לקאטסיטר או פנסיון לחתולים. אבל מה עושים אם מתכננים חופשה ארוכה במיוחד, רילוקיישן ממושך או כל מקרה אחר שהופך את הנסיעה לבלתי נמנעת? בשביל זה אנחנו כאן! ריכזנו עבורכם את כל מה שצריך לדעת כדי לגרום לחתול להרגיש בנוח גם בדרכים! מטיפים חשובים עבור נסיעה עם חתול ברכב ועד הטסת חתול לחו"ל. אז הכינו את המזוודות כי אנחנו ממריאים!
נסיעה עם חתול ברכב
בין אם מדובר בנסיעה ארוכה או רק בדרך לשדה התעופה, הביקור ברכב הוא הצעד הראשון במסע שלכם יחד וחשוב להגיע אליו מוכנים. בעזרת הידע הנכון תוכלו לשמור על סביבה רגועה ונטולת מתחים ברכב, עבורכם ועבור החתול שלכם.
לפני שיוצאים לנסיעה עם החתול: בחירת כלוב נשיאה והרגלת החתול אליו
● החתול הסקרן שלכם כנראה ישמח להסתובב ברכב ולרחרח כל פינה, אך במהלך הנסיעה, כמו כל הנוסעים ברכב גם עליו - חובה לחגור! כדי לשמור על בטיחותו צרפו לנסיעה מנשא בטיחותי לחתול והקפידו להשאיר אותו נעול לאורך כל שלבי הנסיעה, החתול עלול להסיח את דעתו של הנהג או לברוח בקלות כאשר דלתות או חלונות הרכב ייפתחו. לכן גם לאחר עצירה מוחלטת וחניה במקום יש להימנע משחרור החתול עד ההגעה לטריטוריה הבאה.
● אחת הבחירות החשובות ביותר שתעשו במסע הזה, חוץ מבחירת היעד, היא בחירת מנשא לחתול או כלוב נשיאה לחתול נוח ונעים שיתאים במדויק לצרכים ולרצונות של החתול שלכם. יש מגוון סוגים של מנשאים לחתול, מפלסטיק בשילוב רשתות ברזל ועד לתיקי בד מעוצבים. בבחירת המנשא וודאו שהמנשא חזק ובטוח, מאוורר, קל לניקוי ומרווח מספיק בשביל החתול שלכם, אך לא מרווח מידי! מנשא גדול אולי נראה מרשים יותר, אך חתולים רבים יעדיפו מרחב קטן יותר שמשרה ביטחון, מנשא גדול מדי עלול ליצור תחושה קרירה ואף מאיימת. המאץ' המושלם יהיה מנשא בו החתול יכול לשכב ולהתמתח מבלי ללכת לאיבוד. הבהרה חשובה - בדרך כלל אנחנו בעד פתרונות יצירתיים של "עשה זאת בעצמך", במקרה הזה ותרו על הכנת בית מקרטון והשקיעו במנשא איכותי לחתול.
● אחרי שמצאתם את המנשא המתאים ביותר עבור החתול שלכם, זה הזמן לערוך היכרות נעימה ביניהם. לכל חתול יש אופי משלו, אך כמו רוב בעלי החיים ובני האדם, גם הם לא אוהבים להיות כלואים. לכן עלינו להפוך את המנשא למקום מוכר ומנחם עבור החתול, בו הוא יוכל להעביר שעות ארוכות בצורה רגועה. כדי לעזור לחתול להתרגל למנשא שלו, מקמו אותו במרכז הבית או באיזור האהוב על החתול, פתוח לרווחה. מצעים רכים, צעצועים, פינוקים טעימים וריחות מוכרים יהפכו אותו למזמין ונעים יותר. מומלץ לערוך את ההיכרות מוקדם ככל הניתן, כמה ימים או אפילו שבועות לפני המסע, כדי לאפשר לחתול להתרגל לכלוב הנשיאה ולהרגיש בו בבית, בכל מקום.
נסיעת מבחן: איך להרגיל חתול לנסיעה במכונית?
● התחילו בהדרגה. בפעם הראשונה צאו לנסיעה קצרה מסביב לשכונה, שמרו על אווירה רגועה וודאו שהחתול מרגיש בנוח ומגיב טוב לחוויה. מפעם לפעם האריכו את משך הנסיעה והגבירו את תדירות הנסיעות. בסיום כל נסיעה הקפידו להעניק תשומת לב חמה ופינוקים טעימים כפרס משמח. באופן אידיאלי כדאי להתחיל את האימון הזה כשהם עדיין חתלתולים, גורי חתולים יתרגלו מהר יותר לחוויה החדשה, אך גם לחתולים מבוגרים יש תקווה! הם רק ידרשו מעט יותר סבלנות. אל תיבהלו אם החתול שלכם יהיה קצת קולני בהתחלה, הוא כנראה יירגע עם תחילת הנסיעה.
● ריסוס תרסיס פרומונים להרגעת חתולים בחלל הפנימי של המנשא יסייע בשמירה על חתול רגוע ושליו לאורך כל הנסיעה. שילוב של חפצים מוכרים ואהובים יסייע ליצירת תמהיל חושי שהחתול שלכם יאהב במיוחד.
● התייעצו עם הווטרינר המטפל לקראת הנסיעה, ודאו מולו כי מצבו הבריאותי מתאים לאורך ולתנאי הנסיעה, אם החתול חרדתי או ידוע כמטייל רגזני במיוחד, יתכן והווטרינר יוכל להמליץ על תרופות או תכשירים שיסייעו לחבר הפרוותי שלכם להירגע.
דרך צלחה: טיפים לנסיעה עם חתול
● בטן מלאה = בחילת נסיעה, או לפחות סיכון לבחילה והקאות. הימנעו מהאכלת החתול כשעתיים לפני הנסיעה.
● מקמו את כלוב הנשיאה כך שלא יפריע או יסיח את דעתו של הנהג, על בסיס יציב ככל הניתן בהתאם לגודל הרכב והמנשא. הדקו את המנשא בחגורת בטיחות וקבעו אותו למקרה של בלימה פתאומית.
● במידה ובחרתם במנשא שקוף, ייתכן שיהיה לחתול נוח יותר אם תכסו אותו בשמיכה או בבד, לקבלת תחושה של מאורה מוגנת.
● התאימו את הטמפרטורה ברכב וודאו כי החתול לא סובל מחום או מקור. לאחר נעילת הכלוב והקיבוע שלו, ניתן לפתוח מעט את חלון המכונית כדי להעניק לחתול אוויר צח ומרענן. אין להשאיר את החתול ברכב בחום, אפילו לכמה דקות. מכוניות מתחממות מהר יותר ממה שאתם עשויים לחשוב, אפילו בימים קרירים, אל תסכנו את החבר שלכם.
● לנסיעות ארוכות משעתיים ומעלה יש להביא קערית ובקבוק מים מלא, מומלץ להשתמש בכלוב נשיאה שכולל גם ארגז חול ולהצטייד במגבות נייר, שקיות אשפה וחומר חיטוי ידידותי לחתול.
● אם, מסיבה כלשהי ונמליץ להימנע מהמצב, אתם צריכים לפתוח את המנשא במהלך הנסיעה, אנא ודאו שסגרתם תחילה את כל החלונות והדלתות של המכונית – אחרי הכל, אתם לא רוצים שהחתול יברח, במיוחד במקום זר.
הטסת חתול לחו"ל
אז נכון, לא סביר שתצאו למסע חובק עולם עם החתול שלכם בתור שותף לטיסות, אבל לפעמים הנסיבות דורשות לקחת אותו איתכם גם לשמיים – בין אם זה לחופשה משותפת או בעקבות מעבר דירה מעבר לים. לטוס עם חתול זה לא משהו שעושים ברגע, מדובר במבצע שדורש תיכנון חכם והכנות מראש. אז איך לטוס עם חתול לחו"ל? הכינו הרבה סבלנות, המון אהבה והמשיכו לקרוא את הכתבה!
הטסת חתול לחו"ל : הצעדים הראשונים
● הדבר הראשון שעליכם לעשות הוא לברר מהן דרישות הכניסה למדינה שאליה אתם מתכננים לטוס ולפעול בהתאם להנחיות הרשמיות של מדינת היעד. בישראל משרד החקלאות הינו הגורם האחראי על הטסת חתולים, בטיסות פנימיות ובטיסות לחו"ל אם אתם מתכננים להטיס את החתול שלכם, עליכם ראשית לקבל אישור הטסה מהשירותים הווטרינרים במשרד החקלאות. קחו בחשבון שתהליך קבלת האישורים עשוי להיערך מספר חודשים וכולל בדיקות גופניות, חיסונים במידת הצורך, הכנסת שבב ועוד.
● בקרו אצל הווטרינר המטפל מוקדם ככל הניתן, לפחות 3-4 חודשים לפני הטיסה, בזמן זה ניתן להשלים חיסונים חסרים ולהנפיק תעודות מיוחדות לפי דרישות מדינת היעד וכך למנוע הפתעות ועיכובים ברגע האחרון. שימו לב, מדינות מסוימות דורשות בדיקת ווטרינר כ24-48 שעות לפני הטיסה, אנחנו ממליצים לערוך את הבדיקה גם אם היא לא מופיעה ברשימת הדרישות של מדינת היעד שלכם.
● בררו מול חברת התעופה מהי המדיניות שלהם לגבי טיסות עם חתולים. מיקום החתול במטוס בדרך כלל ייקבע לפי משקל החתול והמנשא, לרוב במשקל כולל של עד 9 ק"ג ניתן להטיס את החתול בתא הנוסעים, במשקל כבד יותר החתול ימוקם בתא המטען, חשוב לוודא זאת מראש כדי למנוע הפתעות לא נעימות של הרגע האחרון. בנוסף, בררו כל כמה זמן החתול יקבל אוכל ומים, והאם ישנם כללים הנוגעים לגיל החתול או למצבו הבריאותי. שימו לב - לא מומלץ לטוס עם חתול מתחת לגיל 3 חודשים, חתול מבוגר, חתולה בהריון או חתול במצב בריאותי ירוד.
● אם אתם מתכננים לטוס לחו"ל עם יותר מחתול אחד, מומלץ לתת לכל אחד מהם כלוב נשיאה נפרד. אפילו החברים הכי טובים עלולים להוציא אחד את השני מהכלים בטיסה ארוכה!
בחרו נכון: הזמנת טיסה עם חתול
הטסת חתול לחו"ל עשויה להיות חוויה מורכבת עבורכם ועבורו ולכן נסו להזמין לטיסה ישירה כדי להימנע מהעברות בין מטוסים. בנוסף, גם לשעת הנחיתה יש משמעות גדולה, נסו לבחור בתזמון הטוב ביותר מבחינת מזג האוויר במדינת היעד והימנעו ככל האפשר משעות קרות או חמות מידי. ודאו כי חברת התעופה יודעת שאתם מתכננים לטוס עם חתול והתייעצו איתם לקבלת המלצות. שימו לב - חלק מהטיסות אינן מורשות לשאת בעלי חיים, לכן חשוב לוודא כי תהיו באותו מטוס עם החתול שלכם.
חתולים באמריקה: הטסת חתול לארה"ב
את הנתון הבא בוודאי תופתעו לגלות – הטסת חתול לארה"ב אינה דורשת מסמכים או הכנות מיוחדות כדי להכניס את החתול שלכם אל מנהיגת העולם החופשי. כן כן, המדיניות של ארצות הברית אינה דורשת שבב או חיסונים מיוחדים. עם זאת, הבריאות של החתול שלנו מעל הכל, לכן נמליץ לקבל את כל האישורים הרלוונטיים מראש כדי לוודא שמצבו הבריאותי של החתול שלנו מאפשר לו לטוס, במיוחד בטיסה ממושכת כמו לארה"ב. בנוסף, ישנן חברות תעופה שלא יאפשרו לחתול לטוס ללא מסמכים מתאימים ובתי מלון שלא יאפשרו כניסה, לכן כדאי להגיע לטיסה מכוסים מכל בחינה אפשרית.
ארזתם לבד? איך להתכונן לטיסה עם חתול
זהו, סגרתם את הטיסה המתאימה, קיבלתם את כל האישורים הנחוצים והמסע שלכם אוטוטו יוצא לדרך! אז איך מתכוננים לטיסה עם חתול, מה אורזים, מה בודקים ומה אסור לשכוח?
● במידה והווטרינר המטפל המליץ על תכשיר או תרופת הרגעה רצוי להתנסות בה מראש, לבחון את תגובת החתול לתרופה ולבדוק האם ישנן תופעות לוואי. במקרים מסוימים חומר הרגעה עלול להשפיע על היכולת של החתול להתמודד עם שינויי טמפרטורה, תופעה זו עלולה ליצור את האפקט ההפוך ולהכניס את החתול לחץ במקום להרגיע אותו, לכן חשוב לוודא מראש כי החתול מגיב באופן הרצוי לתכשיר הנבחר.
● וודאו שהמידע על הכרטיס של החתול שלכם תואם ומדויק למידע שלכם. אם ישנם הבדלים, פנו מיד לחברת התעופה.
● הכינו את כלוב הנשיאה של החתול וסמנו אותו בצורה ברורה עם פרטי החתול ופרטי הטיסה שלכם. צרפו לוח זמנים מפורט להאכלה עבור תקופה של 24 שעות למקרה שלא תגיעו לאותו היעד.
● על החתול שלכם לענוד תג זיהוי זמני על גבי הקולר שלו, המציג את כתובת היעד שלכם ומספרי טלפון ליצירת קשר. חשוב שהחתול שלכם יענוד אותו במהלך המסע ולאורך כל השהות בחו"ל.
● זכרו כדי להפוך את המסע לנוח ונעים יותר עבור החתול שלכם, עזרו לו להרגיש בבית בכלוב הנשיאה בעזרת חפצים מוכרים ואהובים, מיטה נוחה או מצעים מפנקים, וריחות מרגיעים.
● כדי לחסוך סטרס מיותר במהלך הנסיעה ובהכנה לטיסה, השתדלו להגיע לשדה התעופה מוקדם ככל הניתן, כדי לשמור על אווירה רגועה ולהימנע מהפתעות ברגע האחרון. רצוי להאכיל את החתול מוקדם יותר, עד כשעתיים לפני היציאה כדי למנוע בחילות. וודאו כי החתול השתמש בארגז החול וכי הוא מוכן ונינוח מספיק כדי לצאת למסע.
לסיכום
הטסת חתול לחו"ל או אפילו נסיעה קצרה ברכב עשויה להרגיש כמו אתגר לא קטן, אבל בין אם מדובר בטיסה חוצת יבשות או בנסיעה לעיר שכנה, התארגנות נכונה תהפוך את החוויה לבטוחה ונוחה יותר. אז איך לטוס עם חתול לחו"ל ואיך לצלוח נסיעה ברכב עם חתול? המפתח להצלחה הוא לתכנן מראש, לדאוג לכל הפרטים הקטנים ולהתאים את החוויה לצרכים של החתול שלכם. מבחירת כלוב הנשיאה הנכון ועד להקפדה על הנוחות והביטחון שלו לאורך כל הדרך, כך תוכלו להפוך כל נסיעה להרפתקה משותפת ומוצלחת, שתחזרו ממנה עם זנב מורם וחיוך רחב.