השפעת תזונה על תפקוד המוח
כיוון שהדיאטה הקטוגנית הקלאסית על בסיס טריגליצרידים ארוכי שרשרת קשה יותר לביצוע בילדים, בשנים האחרונות החל שימוש בדיאטה קטוגנית על בסיס טריגליצרידים בעלי שרשרת בינונית ( MCT – medium chain Triglycerides ) בילדים ותזונה זו הביאה לתוצאות דומות.
האפקט הנוירולוגי של תזונה זו אינו מוגבל לשימוש רק באפילפסיה וגם באנשים הסובלים מפרקינסון, דמנציה ואף אלצהיימר נמצאו עדויות לשיפור בסמנים קליניים בעת שימוש בה, והדבר נמצא במחקר. מנגנונים רבים הוצעו לגבי השפעת תזונה זו על המוח, כאשר נראה כי השפעתה על המיטוכונדריה והאפקט האנטי- חימצוני והמטבולי שלה הם האחראים העיקרים להשפעותיה. המנגונים השונים כוללים עלייה בניצול גופיפי קטו כתחליף לגלוקוז כמקור אנרגיה בתאי המוח, פעילות ישירה של גופיפי קטו במניעת נזק חימצוני לתאי המוח, שינויים בנוירוטרנמיטורים שונים, חסימת רצפטורים לGABA ועוד.
תזונה לכלבים לשיפור תפקוד המוח ושיפור שליטה באפילפסיה
(CDS (Cognitive Dysfunction Syndrome הינו סינדרום נפוץ מאד בכלבים מבוגרים אשר סובל מתת אבחון בשל העדר תלונת בעלים, העדר מודעות מספקת וקושי אבחוני. במחקרים נמצא כי 28% מהכלבים בגילאים 11-12 שנים מפגינים לפחות סימן התנהגותי אחד המקושר בירידה קוגניטיבית, ואילו בכלבים בגילאים 15-16 שנים הנפיצות עולה ל68%! שכיחות אפילפסיה בכלבים אינה ידועה לחלוטין ,אולם במאמרים שונים מדובר על כ0.6% שכיחות במרפאות ראשוניות וכ1-5% שכיחות במרכזי הפנייה וההערכה היא כי בכ30% מהכלבים הסובלים מאפילפסיה לא מושגת שליטה מלאה על ההתקפים בעזרת תרופות.