נכנסים לבידוד? כך תדאגו לחיות המחמד שלכם
בשבועות האחרונים וכחלק מהרצון לבלום את התפשטות הקורונה בארץ, כמות הולכת וגדלה של ישראלים מקבלים עדכון שעליהם להיכנס לבידוד. על פי הוראות משרד הבריאות אין לצאת מהבית בזמן הבידוד. בחלק מהמקרים מדובר בבידוד מניעתי כתוצאה מנחיתה מחו"ל, ובאחרים בבידוד עקב החשש מחשיפה אל חולה מאובחן. ההימצאות בבידוד מצריכה התארגנות והיערכות מבחינות רבות, אבל אצל בעלי כלבים וחתולים מתווסף גם האלמנט המשמעותי של דאגה לשלומם.
לפי ד"ר טל שפיצן, וטרינר ויועץ של חברת פורינה, חשוב לומר כי למרות שנמצאו חיות מחמד עם נשאות של הנגיף, עד כה לא נמצא כי חיות מחמד יכולות להעבירו לאנשים ולכן הן אינן נחשבות כגורם מסכן לאנשים. מה שאומר שאם אתם נמצאים בבידוד ומגדלים חתול או כלב , הוא יכול לשהות בבית יחד אתכם. עם זאת, משרד הבריאות האמריקאי ממליץ למי שאובחן כחולה קורונה לצמצם מגע עם חיית המחמד עד אשר יצטברו ידע נוסף ומחקר בנושא. בכל מקרה, כיום יותר מתמיד, חשוב להקפיד על שמירת היגיינה. שטפו ידיים לפני ואחרי האכלת חיית המחמד, מגע איתה והחלפת חול לחתולים.
מה צריך לעשות כדי לעזור לחיית המחמד לעבור את התקופה הזו, איך שומרים על שגרת הטיולים של הכלב ואיזה ציוד מומלץ לרכוש כבר עכשיו?
טיולים ונהנים – באופן בטוח
ההימצאות בבידוד מחייבת להישאר בבית באופן רציף, כך שעל פי ההנחיות אסור גם לצאת עם הכלב לטיולים בחוץ. מדובר במצב שמציב בבעיה בעלי כלבים, שמתמודדים עם מכשול משמעותי בשגרת היום של חבריהם הטובים. לפי ד"ר שפיצן, קיימות מספר חלופות לאתגר. "כלבים צריכים לצאת מהבית כ-3 פעמים מדי יום. החלופה הטובה ביותר היא לאפשר לכלב לעבור לגור אצל אדם קרוב או בן משפחה אחר לתקופת הבידוד, במטרה לשמור על שגרת הטיולים שלו ולקבל טיפול רציף מכל הבחינות. מומלץ שזה יהיה אדם שהכלב כבר מכיר או סביבה מוכרת. ניתן להעביר עם הכלב חפץ מוכר, אבל לא לשכוח לנקות ולחטא את החפץ לפני כן. לחילופין, ניתן לרכוש עבורו חפץ דומה בחנות החיות, כדי להעניק לו ביטחון במקום החדש".
במקרה שאין בנמצא בית מארח, ד"ר עינת יס, וטרינרית ויועצת לחברת פורינה, מציעה להיעזר בדוג-ווקר או חבר שיוכל לאסוף את הכלב. "חשוב למנוע את המפגש הישיר בין האדם המבודד לבין הדוג-ווקר, ועדיף שהדוג-ווקר יבוא עם רצועה וקולר משלו. רצוי להמשיך ולעקוב אחר הנחיות משרד הבריאות לגבי דרך העברת הכלב ודרך האינטראקציה הבטוחה ביותר בין האדם המבודד לדוג-ווקר". חלופה נוספת היא העברת הכלב לפנסיון חם ומוכר לתקופת הבידוד.
אם אף אחת מהאפשרויות הקודמות לא מתאפשרת והכלב נשאר עמכם, מומלץ למצוא פינה בבית – בעדיפות למרפסת או לגינה, שבה אפשר לשים פדים לגורים שעליהם הכלב יוכל לעשות את צרכיו. יש להרחיק עד כמה שניתן את הפינה הזו מאזורי האוכל והשינה של הכלב וכמובן של בני המשפחה.
כתבות נוספות שאולי יעניינו אותך:
- טיפול בדיכאון ובחרדה אצל כלבים
- דרכים למשחק מהנה עם החתול
- כך תעסיקו את כלבכם
- מה עושים כשהחתול רוצה לצאת החוצה?
ומה לגבי הציוד?
תוכלו להתחדש בצעצועים ומשחקים כדי לנצל את זמן הבידוד, להפיג את השעמום של חיות המחמד וכמובן גם לחזק את הקשר איתן. "במקרה של כלבים שמפחיתים ביציאה מהבית, שמירה על תנועה היא חשובה," מזכיר ד"ר שפיצן. "כך שחשוב לעשות איתם פעילות גם בתוך הבית, ולשחק באופן שיעזור להם לפרוק אנרגיה אם הם לא יוצאים החוצה באותה התדירות".
מה לגבי תזונה?
לאור המצב הנוכחי, חנויות המזון לחיות מחמד מבצעות משלוחים עד הבית, כדאי להיות ערוכים מראש כדי להימנע מחוסרים. יש לוודא כי קיימת כמות מזון שמספיקה לתקופת הבידוד עבור כל חיית מחמד, בין אם מדובר במזון היבש או לח ובין אם במזון ייעודי – אם נדרש כזה. במקרה של חתולים, מומלץ גם להצטייד בשק חול נוסף.
בכל הנוגע לכמויות האכלה, כלב שפעיל פחות מהרגיל עשוי גם לצרוך פחות מזון. לכן, כדאי להשגיח על כמות המזון שהכלב צורך ולהקפיד על כמויות האכלה התואמות לירידת הפעילות הגופנית. זאת, לשם שמירה על משקל גופו התקין.
שינוי בשגרה, על אחת כמה וכמה כשמדובר בשינוי בלתי צפוי ומיידי, הוא לא תמיד פשוט עבורנו ועבור חיות המחמד שלנו. עם זאת, היערכות מקדימה תסייע לכם בשמירה על סדר היום, בהקפדה על איכות החיים ותסייע גם לחבריכם הטובים לעבור את הימים הקרובים בקלות רבה יותר.
נשמח לעמוד לרשותכם:
מוקד שירות הלקוחות של פורינה זמין עבורכם בטלפון 1700-70-60-40
בימים א-ה בין השעות 9:00-17:00 או באמצעות המייל /פייסבוק