ההיסטוריה של גזע חתול אביסיני
עברו המדויק של החתול האביסיני לא ברור לחלוטין, וישנן תיאוריות שונות בנוגע למקור שלו. לפי אחת מהדעות הרווחות מדובר בחתול מהסוג אותו קידשו המצרים הקדמונים, משום שהוא דומה מאוד לחתולים החנוטים שהתגלו במהלך עבודות ארכיאולוגיות. ניתן לומר כמעט בוודאות שאשתו של קצין צבא אנגלי, הגברת בארט-לאונרד, הביאה את הזן המקורי של חתול אביסיני מחבש לאנגליה בשנת 1868.
סביר להניח כי חתולי האביסינים הראשונים יוצאו לצפון אמריקה בראשית המאה ה-20, וייתכן גם כי חתולים דומים אחרים הועברו לבריטניה מדרום-מזרח אסיה ומחוף האוקיאנוס ההודי. האביסינים הראשונים עברו הכלאה עם חתולים בריטיים קצרי שיער ומאוחר יותר גם עם גזעים אוריינטליים. גורי חתולים אביסינים זמינים בשגרים במשך שנים רבות, ומאז שנות ה-70 הם פותחו כזן נפרד – הסומלי. מאז 1957, זכה גם הגוון האדמדם או החום-אדמדם להכרה כגזע, בעוד שחתול האביסיני הכחול הוכר ככזה בשנת 1975. מאז התפתחו צבעים נוספים, וגוונים חדשים של גזע חתולים זה ממשיכים לזכות בהכרה.
מראה חיצוני
גודלם של גזע חתול אבסיני הוא בינוני. מדובר בחתולים אלגנטיים מאוד ובעלי מראה מלכותי, שלהם גוף גמיש וארוך ורגליים דקות. הראש שלהם מעוגל ולאוזניהם הגדולות והמחודדות קצוות ייחודיים. עיניהם גדולות ושקדיות והם מתהדרים בפרווה קצרה וצמודה, שבה לפחות שני גווני צבע. זנבותיהם ארוכים למדי, רחבים בבסיס ומחודדים בקצותיהם.
תכונות אופי של גזע חתול האביסיני
חתול אביסיני הוא חתול חכם וסקרן, אולם תכונות אלה מתמתנות משום שטבועה בו גם זהירות. עם זאת, הוא נאמן ביותר לאנשים שהוא מכיר ונקשר מאוד למשפחתו. למעשה, כאשר הוא מופרד מבני המשפחה ומתאחד איתם כעבור מספר ימים, הוא מביע געגוע ושמח מאוד לראותם מחדש. בדרך כלל הזכר מצליח לסבול חברת חתולים אחרים, אך הנקבה עלולה להיות בעייתית מעט מתוך רצון להיות החתול היחיד במשפחה. שני המינים עשויים לפתח קשר אמיץ עם כלבים.
הדבר הנורא ביותר שאפשר לעולל לחתול האביסיני הוא לשלול ממנו חברת בני אדם, ולכן חשוב שיחיה בחברת אנשים שמרבים להיות בבית. בנוסף, הוא זקוק למרחב שיאפשר לו לטפס לגבהים שונים. מדובר במטפס מוכשר שיודע להעריך גינה מלאה בעצים ובנקודות מסתור. זהו אינו חתול פטפטן, אולם הוא יודע בדיוק כיצד להבהיר לבעליו מה רצונו. לאחר משחק, הוא ישמח מאוד לשבת בחיק בעליו ולהתענג על ליטופים.
שגרת טיפוח
החתול האביסיני מנקה את עצמו ובשל פרוותו הקצרה אינו זקוק לעזרה מיוחדת. ניתן להבריש אותו מדי פעם במהלך עונת השרת השיער, כדי לעזור לו בסילוק שיערות מתות.